1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 View

Składniki:

  • opakowanie Mieszanki
    Europejskiej Łakoma Łyżka
  • 3 łyżki masła
  • 1 ¼ szklanki mleka z łyżką śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki świeżo startego sera cheddar
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:
Warzywa bez rozmrażania gotujemy na parze al dente. Przygotowanie sosu: Do naczynia wlewamy 1 ¼ szklanki mleka z łyżką śmietany 18%, dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i dokładnie mieszamy. Ser cheddar ścieramy na tarce. W garnku roztapiamy masło i dodajemy wcześniej przygotowane mleko z mąka ziemniaczaną. Gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Jak sos zacznie wrzeć dodajmy starty ser i mieszamy aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Uparowane, ciepłe warzywa wyciągamy z garnka na talerz i polewamy sosem. Smacznego!

 

 

KONTAKT

  • Oerlemans Foods Siemiatycze Sp. z o.o.
    ul. Armii Krajowej 31
    17-300 Siemiatycze
  • Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o.
    ul. Kard. St. Wyszyńskiego 52
    88-320 Strzelno
  • HQ Warsaw Office
    Flanders Business Park B
    ul. Marcina Flisa 4 (floor 3)
    02-247 Warszawa