1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
664 Views

Składniki:
• 1 opakowanie Brukselki Łakoma Łyżka
• 150 gram orzechów nerkowca
• kilka ząbków czosnku
• oliwa z oliwek
• pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Brukselkę bez rozmrażania przekładamy do naczynia żaroodpornego. Czosnek kroimy w drobne ząbki lub przeciskamy przez praskę. Brukselkę skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem oraz czosnkiem i równomiernie nacieramy. Tak przygotowaną brukselkę zapiekamy w 180 stopniach około 25 minut (czas uzależniony od mocy urządzenia). W tym czasie orzechy nerkowca siekamy na mniejsze kawałki i lekko prażymy na suchej patelni. Upieczoną brukselkę wyciągamy z piekarnika i posypujemy prażonymi orzechami. Serwujemy na ciepło. Smacznego!

KONTAKT

  • Oerlemans Foods Siemiatycze Sp. z o.o.
    ul. Armii Krajowej 31
    17-300 Siemiatycze
  • Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o.
    ul. Kard. St. Wyszyńskiego 52
    88-320 Strzelno
  • HQ Warsaw Office
    Flanders Business Park B
    ul. Marcina Flisa 4 (floor 3)
    02-247 Warszawa