Pieczona brukselka z orzechami nerkowca
Brukselkę bez rozmrażania przekładamy do naczynia żaroodpornego. Czosnek kroimy w drobne ząbki lub przeciskamy przez praskę. Brukselkę skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem oraz czosnkiem i równomiernie nacieramy.
Bób podsmażany z boczkiem i cebulą
Bób podgotowujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i obieramy ze skórki.
Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni z odrobiną oleju aż boczek będzie chrupki, a cebula rumiana.
Risotto z grzybami
Pyszne risotto z grzybami i cebulą, otulone aromatycznym sosem to propozycja, która spodoba się nie tylko fanom kuchni włoskiej.
Koktajl z melonem, granatem i bananem
Obranego banana kroimy w plastry. Obieramy granat. Do blendera wkładamy kulki melona i plastry banana oraz dodajemy jogurt i cukier.
Kurczak Mango
Tęsknisz za smakiem lata i dalekich podróży? Nasze połączenie aromatycznego kurczaka i soczystego mango z dodatkiem papryki, cebuli oraz ryżu z sosem słodko – kwaśnym to smaki egzotyki na wyciągnięcie ręki.